Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

16.05.2022

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml)

Bułki pszenne (25g) z masłem (5g) twarożkiem i i miodem(15g) lub serem żółtym(10g)

i ogórkiem zielonym(10g).

Herbata miętowo-cytrynowa (200ml).

II śniadanie: gruszka

Alergeny: 1,7,15

Krupnik z kalafiorem na wywarze drobiowym zabielany śmietaną(250ml),

Zapiekanka makaronowa z cukinią i brokułami (180g) Gruszka.

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,7,9

Koktajl truskawkowy (200ml),

chrupki kukurydziane

Alergeny: 1,7

WTOREK

17.05.2022

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), pastą brokułową i serka philadelphia(15g) lub serem żółtym(10g) i rzodkiewką(10g).

Kawa zbożowa na mleku(200ml).

II śniadanie: kiwi

Alergeny: 1,7

 

Kremowa zupa cebulowa z grzankami na rosole drobiowym(250ml),

kotlety mielone z mięsa wieprzowego(60g), ziemniaki puree(120g), buraczki z jabłkiem(100g).

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,7,9

 

Truskawkowe ptasie mleczko(60g).

Alergeny: 1,7

 

ŚRODA

18.05.2022

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml)

kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g), graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) z szynką(10g), żółtym serem(10g), ogórkiem zielonym(10g) i pomidorem(10g).

Herbata cytrynowa(200ml).

II śniadanie: banan

Alergeny: 1,7

Zupa z botwinki z ziemniakami na wywarze drobiowym zabielana śmietaną(250ml),

potrawka z kurczaka z ryżem parabolicznym i zielonym groszkiem (180g). Jabłko.

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,7,9

Deser jogurtowy z gorzką czekoladą

i winogronem(60g).

Alergeny: 1

 

CZWARTEK

19.05.2022

 

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), szynką(10g), żółtym serem(10g), pomidorem(10g)

i sałatą zieloną(5g).

Kakao(200ml).

II śniadanie: kiwi

Alergeny: 1,7

Zupa szpinakowa z ziemniakami na rosole drobiowym zabielana śmietaną((250ml),

Kluski z mięsem w sosie koperkowym(180g)

Jabłko

Kompot wieloowocowy (200ml).

Alergeny: 1,3,7,9

 

Ciasto zebra (60g)- wypiek własny

Kawa zbożowa na mleku(200ml)

Alergeny: 1

 

PIĄTEK

22.05.2022

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), jajecznicą ze szczypiorkiem(15g) lub serem żółtym(10g) i białą rzodkwią(10g).

Kawa zbożowa na mleku(200ml)

II śniadanie: jabłko

Alergeny: 1,3,7

Kremowa zupa porowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną(250ml),

pieczony filet z dorsza(60g), ziemniaki puree(120g),

mizeria(100g).

Kompot wieloowocowy(200ml)

Alergeny: 1,3,4,7,9

Muffinki wypiek własny (60g) Mleko z miodem(200ml).

Alergeny: 1,7

LISTA ALERGENÓW:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland i produkty pochodne.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.

15. Cytrusy

 

Napoje dosładzane miodem, woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, kumin rzymski, curry, czomber, rozmaryn, imbir suszony.

Banery/Logo