Jadłospis
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
29.04.2024 |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml) Kanapki z pieczywa pszenny (25g) z masłem (5g) serek philadelphia (10g), serem żółtym gouda (10g), papryka (5g), ogórek kiszony (10g). Herbata cytrynowa (200ml) II śniadanie: Jabłko Alergeny: 1,3,7
|
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml),
Spaghetti Al` Carbonara z makaronem i zielonym groszkiem (180g)
Kompot wieloowocowy (200ml)
Alergeny: 1, 7, 9, |
Koktajl truskawkowy na maślance (200ml)
Alergeny: 7 |
WTOREK
30.04.2024 |
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), szynką drobiową (15g), pomidor (10g), rzodkiewka (10g), Mleko z miodem (250ml) II śniadanie: banan
Alergeny: 1,3,7 |
Kremowa zupa brokułowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml) potrawka z kurczaka w sosie z zielonego groszku z ryżem parabolicznym (180g) Kompot wieloowocowy (200ml)
Alergeny: 1, 7, 9,
|
Ciasteczko owsiane z jabłkiem (80g) mleko (200ml)
Alergeny: 1, 7 |
ŚRODA
01.05.2024 |
---------------------------- |
-------------------------- |
------------------------- |
CZWARTEK
02.05.2024
|
Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g) jajecznica (10g), żółtym serem gouda(10g), ogórkiem kiszonym(10g)i rzodkiewką(5g). Kakao (200ml). II śniadanie: pestki dyni Alergeny: 1,7 |
Rosół z makaronem na wywarze drobiowo-wołowym z makaronem(250ml), gulasz z łopatki wieprzowej (80g), kasza pęczak (120g), ogórek kiszony (100g).
Kompot wieloowocowy (200ml).
Alergeny: 1,7,9 |
Ptasie mleczko truskawkowe (80g) – wyrób własny
Alergeny: 7 |
PIĄTEK
03.05.2024 |
--------------------------- |
-----------------------------------
|
-------------------
|
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.
Napoje dosładzane miodem.
Woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.
Wykaz alergenów: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jajka, 4. Ryby, 5. Orzechy ziemne, 6. Ziarno sojowe, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Ziarno sezamowe, 12. Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne, 15. Cytrusy
Zgodnie z informacjami od producentów gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, curry, czomber, rozmaryn, kurkuma.