Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Zakończyliśmy pierwszy etap akcji #kamyczki pojadą w świat

W Orzeszu zostanie odtworzony Pomnik Powstańców Śląskich

Elektroniczny Urząd

Załatwianie spraw w urzędzie przez internet. Elektroniczne płatności za śmieci, podatki itp.

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

 

21.04.2025

 

 

 

----------------------------------

 

 

------------------------------

 

 

-----------

 

 

WTOREK

 

22.04.2025

 

DYŻUR

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą z sera feta i jajka (15g) lub serem żółtym (10g), pomidorem (10g) i rzodkiewką (5g).

Kakao (200ml).

II śniadanie: jabłko

Alergeny: 1,7

Zupa kapuśniak na wywarze drobiowym zabielany śmietaną (250ml),

jajko w sosie koperkowym (80g), kasza pęczak (120g),

brokuł w migdałach (100g).

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,3,4,9

 

Budyń waniliowy (80g),

 

Alergeny:1,7

 

ŚRODA

 

23.04.2025

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g), graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g) pastą z szynki sera żółtego (10g) lub żółtym serem (10g), papryką (10g) i ogórkiem kiszony (10g)

Kawa zbożowa na mleku (200ml).

II śniadanie: banan

Alergeny: 1,7

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml)

filet z miruny (80g), ziemniaki puree (120g), mizeria (100g).

 

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,3,9

Babka kokosowa – wypiek własny (80g)

 

kawa zbożowa na mleku(200ml)

 

.Alergeny: 1,3,7

 

CZWARTEK

 

24.04.2025

 

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą z szpinaku (10g) lub żółtym serem (10g), pomidorem (10g), ogórkiem zielonym (10g), sałata zielona .

Mleko z miodem (200ml).

II śniadanie: Marchew do chrupania

Alergeny: 1,7

Zupa cebulowa a z grzankami na wywarze drobiowym, zabielana śmietaną (250ml),

gulasz wieprzowy (80g), kasza gryczana niepalona(120g), surówka z kapusty białej z koperkiem (100g)

Kompot wieloowocowy (200ml).

Alergeny: 1,9

 

Koktajl truskawkowy na maślance (200ml)

 

 

Alergeny: 1,7

 

PIĄTEK

 

25.04.2025

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (200ml),

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g) serkiem philadelphia ze szczypiorkiem (15g) lub serem żółtym (10g), papryką (10g) i rzodkiewką (10g).

Herbata z cytryną (200ml)

II śniadanie: kiwi

Alergeny: 1,3,4,7

Zupa krupnik z kalafiora z wkładką mięsną na wywarze drobiowym (250ml),

puszyste placuszki z sosem malinowym (180g)

 

Kompot wieloowocowy(200ml)

 

Alergeny: 1,3,9

 

 

Galaretka z owocami (80g),

 

 

Alergeny: 1, 7

 

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.

 

Napoje dosładzane miodem.

Woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.

Wykaz alergenów: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jajka, 4. Ryby, 5. Orzechy ziemne, 6. Ziarno sojowe, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Ziarno sezamowe, 12. Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne, 15. Cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, curry, czomber, rozmaryn, kurkuma.

 

Banery/Logo