Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Uroczyste odsłonięcie Pomnika w Hołdzie Powstańcom Śląskim

Współpraca partnerska między Orzeszem i Wajk w Armenii

Elektroniczny Urząd

Załatwianie spraw w urzędzie przez internet. Elektroniczne płatności za śmieci, podatki itp.

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PONIEDZIAŁEK

 

03.11.2025

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml) ,

pieczywo pszenne (25g) z masłem (5g) pastą z pora (15g) lub serem żółtym (10g), pomidorem (10g), ogórkiem zielonym (10g)

Herbata cytrynowo- miętowa (200ml).

II śniadanie: jabłko

Alergeny: 1,7,15

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml),

Kotleciki w cieście (80g), ziemniaki puree (120g), mini marchewki (100g), jabłko do chrupania (50g)

Kompot wieloowocowy(200ml).

Alergeny: 1,3,7,9

 

Babka zebra ( 80g)- wyrób własny

 

Mleko (200ml)

 

 

Alergeny: 1, 7

 

WTOREK

 

04.11.2025

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), pastą z ciecierzycy (15g) lub serem żółtym (10g), ogórkiem kiszonym (10g), papryką (10g).

Kakao (200ml).

II śniadanie: Marchewka do chrupania

Alergeny: 1,7

Zupa szpinakowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną(250ml),

Schab w sosie warzywnym (80g), ziemniaki puree (120g), mizeria (100g).

 

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,3,9

 

Ptasie mleczko truskawkowe– wyrób własny (80g)

 

 

Alergeny: 1,3,7

 

 

ŚRODA

 

05.11.2025

Kanapki z chleba mieszanego: pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), szynką (10g) lub żółtym serem (10g), ogórkiem zielonym (10g) i rzodkiewką (10g), sałata zielona.

Mleko z miodem (200ml).

II śniadanie: Kiwi

Alergeny: 1,7

Zupa jarzynowa na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml),

Zapiekanka drobiowo – brokułowa z makaronem (180g), marchewka do chrupania (50g)

Kompot wieloowocowy (200ml)

Alergeny: 1,7,9

 

Koktajl jagodowy na maślance(200ml)

 

 

 

Alergeny: 3, 7

 

CZWARTEK

 

06.11.2025

 

Kanapki z chleba mieszanego:pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem(5g), szynką (10g) lub serem żółtym (10g), papryką czerwoną (10g) i ogórkiem kiszonym (10g), sałata zielona.

Kawa zbożowa (200ml).

II śniadanie: Jabłko

Alergeny: 1,7,8

Kremowa zupa porowa z mięsem mielonym na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250ml)

Puszyste placuszki z sosem truskawkowym (180g), papryka do chrupania (50g)

 

Kompot wieloowocowy (200ml).

Alergeny: 1,7,9

 

Budyń truskawkowy (80g)

 

 

 

Alergeny: 1,7

 

 

PIĄTEK

 

07.11.2025

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(200ml), Kanapki z chleba mieszanego:pszenny(20g),graham(20g), gwarek(25g), słoneczny(25g) z masłem (5g), pastą jajeczną (15g) lub serem żółtym (10g), rzodkiewką (10g), ogórek zielony (10g).

Herbata owocowa (200ml).

II śniadanie: Gruszka

Alergeny: 1,7,15

Kremowa zupa grochowa z grzankami na wywarze drobiowym zabielana śmietaną (250 ml),

Filet z miruny z pieca (80g), ziemniaczki puree (120g), surówka z kapusty kiszonej (100g).

Kompot wieloowocowy (200ml)

 

Alergeny: 1,3,7

 

Jabłecznik (80g)- wyrób własny.

 

Mleko (200ml)

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych.

 

Napoje dosładzane miodem.

Woda źródlana dostępna w salach bez ograniczeń.

Wykaz alergenów: 1. Gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jajka, 4. Ryby, 5. Orzechy ziemne, 6. Ziarno sojowe, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Ziarno sezamowe, 12. Dwutlenek siarki oraz siarczany, 13. Łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne, 15. Cytrusy

Zgodnie z informacjami od producentów gotowe (kakao, herbata, kawa zbożowa, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: gluten, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, sól sodowo- potasowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, cynamon, kminek, curry, czomber, rozmaryn, kurkuma.

 

Banery/Logo